Qendrim Husaj , Nderim Haxhiaj


You are not connected. Please login or register

10 Veprat qe te nxjerin prej Islamit

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 10 Veprat qe te nxjerin prej Islamit on Mon Oct 12, 2009 7:07 am

QeNdRiM

avatar
.
.
Me emrin e All-llahut, Meshiruesit, meshirberesit...
Sheikh, Muhammed abdul Wehabi thote: ''Dije se negacionet e Islamit jane dhjete...''

Negacionet e Islamit jane ato vepra te cilat, nese muslimani i vepron, e asgjeson imanin dhe ia prish veprat dhe behet prej banoreve te xhehenemit. Per kete, obligohet gjdo musliman dhe muslimane ti mesoje keto negacione, perndrzshe mund ti veproje duke mos ditur, sikur qe e shohim tek shumica, te cilet pretendojne se jane musliman...
Negacionet jane te shumta te cilet i kane cekur fukahate ne kaptine e ''Felenesit'', por bazohen ne keto dhjete.
Ne inshaAll-llah do ti cekim shkurt dhjete negacionet, te cilat i zgjolli dijetari, All-llahu e meshirofte.

Negacion i pare prej negacioneve te Islamit.

''Shirku ne adhurim (te berit All-llahut ortak, shok gjate adhurumit).''
Negacioni i dyte prej negacioneve te Islamit.
''Kush mer (ben) mes tij dhe mes All-llahut, subhanehu ve teala, ndermjetesues, i lute ata, kerkon shefat (ndermjetesim) prej tyre dhe mbeshtetet tek ata, ka dalur prej Islamit me pajtimin e gjithe dijetareve islame''.

Negacioni i trete prej negacioneve te Islamit.

''Kush nuk i ben kafira idhujtaret apo dyshon ne kufrin e tyre, apo e llogarit te vertet fene e tyre.''
Te tillet i beri All-llahu kafira dhe i quajti mosbesimtar ne shum citate te Kura'nit, urdheroj te armiqesohen per shkak trillimeve, shpifjeve ndaj All-llahut dhe per berjen ortak me All-llahun, pretendimi se zoti ka femije, All-llahu eshte i Lartesuar nga kjo qe thone.
All-llahu u obligoj muslimaneve armiqesine dhe urejtjen ndaj kafirave.

Negacioni i katert prej negacioneve te Islamit.

''Te besuarit ne udhezimin e tjeter kujt krahas udhezimit te pejgamberit, salallahu alejhi ve selem, se eshte me i kompletuar dhe me i persosur, dhe se Gjykimi (ligji) i tjeter kujt eshte me i mire se Gjykimi i Pejgamberit, salallahu alejhi ve selem, si dhe ai i cili i jep perparsi gjykimit te tagutit para gjykimit te pejgamberit, salallahu alejhi ve selem.''
ceshtja e pare, e ajo eshte: ''Te besuarit ne udhezimin e tjeter kujt krahas udhezimit te pejgamberit, salallahu alejhi ve selem, se eshte me i kompletuar dhe me i persosur''
Kjo ceshtje eshte nje qeshtje e madhe dhe e rrezikshme, ngase te besuarit ne kete menyre te shpien ne Xhehenem dhe se eshte ne kundershtim me citate e verteta.
Pejgamberi s.a.v.s. thoshte ne hutben e xhumase: ''Fjala me e mire eshte fjala e All-llahut dhe udhezimi me i mire eshte udhezimi i Muhammedit, s.a.v.s.''

Negacioni i peste prej negacioneve te Islamit.

''Ai i cili urren dic prej asaj me te cilen ka ardhur Pejgamberi, salallahu alejhi ve selem, dhe ese e vepron me te, del nga Islami (ben kufer)''.
Kjo eshte me pajtimin e te gjithe dijetareve, sic thote autori i librit ''El-Ikna'' dhe te tjret.

Negacioni i gjashte prejt negacioneve te Islame.

''Ai i cili luan (tallet) me dic prej fese se pejgamberit, salallahu alejhi ve selem, me shperblimin dhe denimin e tij, ben kufer(del nga feja)''.
Argument per kete eshte fjala e All-llahut: ''E nese i pyet ti ata (perse tallen), do te thone: ''Ne vetem jemi mahnitur e defruar'', Thuaju: ''A me All-llahun, argumentet e Tij dhe te Derguarin e Tij ishit duke luajtur? Mos u arsyetoni vetem se keni bere kufer pasi qe patet besuar, Mos kerkoni fare ndjese, ju pasi qe (shpallet se) besuat, keni mohuar. Nese nje grup nga ju i falim, grupin tjeter e denojme, ngase ishit kriminele.''Teube: 65-66)

Negacioni i shtate prej negacioneve Islame.

''Sihri (magjija), e prej saj eshte edhe sarfi dhe atfi, kush e ben apo kenaqet me te, ben kufer.'' Argument per kete eshte fjala e All-llahut:
''(E hodhen librin e Zotit) E ndoqen ate qe e thone djajt ne kohen e sundimit te Sulejmanit. Po Sulejmani nuk ishte i pafe, por djajt ishin te pafe, sepse u mesonin njerzve magjine. (Ndoqen) Edhe cka u zbriti ne Babil dy engjejve, Harutit dhe Marutit. E ata te dy nuk i mesonin askujt (magjine) para se ti thonin: ''Ne jemi vetem sprove, pra mos u ben i pafe!'' E, mesonin (njerezit) prej atyve dyve ate (magji) me cka ndanin burrin prej gruas se vet, por pa lejen e All-llahut me ate askujt nuk mund ti benin dem dhe ashtu mesonin cka u sillte dem dhe nuk u sillte dobi atyre. E ata (jehudite) e kane ditur se ai qe (hodhi librin) e zgjodhi ate (magjine), ai ne boten tjeter nuk ka ndonje te drejte (ne meshiren e Zotit). Po ta dinin, ata se per cka e shiten vetveten, ajo eshte shume e keqe.''(El-Bekare, 102)

Negacioni tete prej negacioneve Islamike.

''Te ndihmuarit e mushrikeve, dhe te ndihmuarit e tyre kunder muslimaneve.''
Argument per kete eshte fjala e All-llahut:
''O ju qe besuat! Mos zini miqe as jehudite as te krishteret. Ata jane miq te njeri tjetrit. E kush prej jush i miqeson ata, ai eshte prer tyre. Vertete All-llahu nuk ve ne rruge te drejte popullin zullumqare.''(El-Maide, 51)

Negacioni i nente prej negacioneve Islamike.

''Kush beson se disa njerezve iu lejohet dalja nga Sherijati i Muhammedit, salallahu alejhi ve selem, pikerisht ashtu sic eshte lejuar dalja e Hidrit prej sherijatit te Muses, alejhi selam, ky eshte kafir''.
Kjo eshte keshtu ngase refuzon fjalen e All-llahut, subhanehu ve teala:
''Dhe kjo eshte rruga (feja) Ime e drejte (qe e caktova per ju), pra permbajuni kesaj, e mos ndiqni rruge te tjera e t'ju ndajne nga rruga e Tij. Keto jane porosite e Tij per ju, ashtu qe te ruheni.''(El-En'am, 153)

Negacioni i dhjete prej negacioneve Islamike.

''Te larguarit nga feja e All-llahut, nuk e meson ate e as nuk vepron me te''.
Argument per kete eshte fjala e All-llahut:
''E kush eshte me zullumqare se ai qe keshillohet me ajetet e Zotit te vet, e pastaj u kthye shpinen atyre? Ne me siguri do te hakmeremi kunder krimineleve."(Sexhde, 22)
Te gjitha negacionet qe i cekum, jane te shfaqura shkurtimisht. Per tu njoftuar me mire me to, mund ti gjeni ne librin: ''Djete veprat qe te nxjerin prej Islamit''

Dhe lutja jone e fundit eshte: Falenderimi i takon vetem All-llahut, Zotit te botrave!


_________________
_______________________
Me të vërtetë, jobesimtarët janë armiqtë tuaj të hapur" (Nisa, 101)


_______________________
Njeriu jeton me nje stoli, ai është turpi...
http://nektariivulosur.tk

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

 
  •  

Create a forum on Forumotion | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Free forum